Book Lab Award

Wat vooraf ging:
2013: in twee Creative Book Labs (Antwerpen en Amsterdam) buigen zowat 45 deelnemers zich over nieuwe opportuniteiten in het boekenvak. Nieuwe formats, innovatieve toepassingen, alternatieve leeswijzen, gewaagde businessmodellen, creatieve apps… ze passeren allemaal de revue. Opzet: out of the box nadenken over het boek van de toekomst. Onder begeleiding van een team experten en mentoren worden Ideeën vertaald naar concepten, worden ze geanalyseerd en vormgegeven, worden ze gekneed en ook gekneveld. Kortom, een inspirerend parcours voor uitgevers, schrijvers, webdevelopers, techneuten, illustratoren en allround creatievelingen.

2014: als kers op de taart lanceren Boek.be en iDrops een oproep voor een Development Book Lab waarbij deelnemers hun concrete concepten en ideeën kunnen vormgeven en marktklaar maken. Ruim 40 kwaliteitsvolle inzendingen maken het de jury niet makkelijk om 5 finalisten te selecteren die uitgenodigd worden om onder begeleiding van een uitgelezen expertenteam hun concept uit te werken en af te toetsen op inhoud, format en technische haalbaarheid, en het in te passen in een valabel businessmodel.

The winner is….?
Op 24 september stellen de 5 hun project voor tijdens de Converging Media Conference. Wellicht een opportuniteit voor uitgevers om een van de projecten onderdak te verlenen. Mogelijk een unieke kans voor een technologiepartner om een project technisch te realiseren. Of een co-creatiemoment waarbij uitgevers, technologiepartners, auteurs en distributeurs samen een digitale stap zetten met een van de voorgestelde projecten.

Jakajima, Boek.be en iDrops nodigen je uit om innovatie in de boekensector een duwtje te geven door de 5 finalisten te steunen en te ondersteunen. Niet alleen met waardering en applaus, ook jullie stem telt immers mee in de race naar de Book Lab Award.

iDrops

Een professionele jury zal oordelen over haalbaarheid, innovatiegraad en USP van elk project. Daarnaast zal ook het publiek zijn stem uitbrengen. Aan het eind van het congres zal de jury de winnaar bekendmaken. Klik hier voor meer informatie over de projecten die zullen pitchen op Converging Media.

Converging Media Conference is voor de finalisten een uitgelezen moment om hun project af te toetsen bij een professioneel publiek. Voor de deelnemers aan de conferentie is het een opportuniteit om kennis te nemen van innovatieve concepten en om mogelijke partnerships aan te gaan.

De juryleden:

  • Jef Maes, adjunct-directeur en hoofd Kenniscentrum @ Boek.be
  • Bart De Prins, innovatie manager @ Acco en voorzitter Gebruikersgroep Uitgeverij van de Toekomst
  • Timo Boezeman, Sales & Account manager digitale diensten @ CB
  • Winnie Valbracht, Business Development @ Cronos
Share this viaTweet about this on TwitterShare on LinkedIn16Share on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Share on Google+0Email this to someone