Boek.be & iDrops proudly present: Book Lab Award, de finalisten

Project: Passage: betekenisvolle plaatsen prikkelen je met fragmenten uit romans, interviews met auteurs, en de verhalen achter het verhaal. Ontdek nieuwe auteurs die schreven over (of op) de plek waar je je bevindt, of leer waarom die locatie een rol speelt in een bekende roman. Literaire serendipiteit!

Finalist: Nik Hemmeryckx is twee jonge ondernemers (allebei rond de 25), die innovatie- en andere digitale projecten voor mediabedrijven, uitgevers en communicatiebureaus begeleidt. Nik beoogt zijn project te realiseren i.s.m. WPG Uitgevers.

Project: Toolbox for Transmedial Writing op basis van het prototype Ushas & the Sunshine Sensor. Een verhaal waarbij beeld en geluid integraal worden opgenomen in het schrijfproces. In een vervolgtraject wordt een online omgeving gecreëerd met verhalen en tools als stimulans en inspiratie voor anderen om te schrijven en te lezen.

Finalist: Nadia Palliser is aanjager van e-cultuur projecten en docent in media theorie. Digitaal lezen en schrijven is haar passie. Met haar projecten wil zij aandacht genereren voor de veranderende wereld van het lezen en schrijven en de behoeftes van lezers en schrijvers hierin, met name in het onderwijs.

Project: Boek je eigen geschiedenis is een digitale interactieve toepassing waarmee iedereen de grote geschiedenis kan personaliseren door unieke foto’s, persoonlijke verhalen, beklijvende audiofragmenten of bewegend beeld vorm te geven in een eigen digitaal geschiedenisboek. Vertrekkende vanuit een uitgebreide databank van zowel beeld-, video-, als audiomateriaal biedt het format zowel vooraf gedefinieerde concepten als artistieke tools aan.

Finalist: Erfgoedcel TERF wil samen met het brede erfgoedveld en de vele enthousiaste vrijwilligers het rijke erfgoed uit de regio op een laagdrempelige manier voor het grote publiek ontsluiten. Dit gebeurt zowel door eigen projecten, subsidies en inhoudelijke ondersteuning als ook door sectoroverschrijdende samenwerkingen.

Project: Voel je stad; architectuur- en stadsbeleving voor iedereen bestaat uit het ontwikkelen van een innovatieve vorm van architectuureducatie die voor iedereen toegankelijk is. Het betreft een multi-sensoriële beleving om enerzijds mensen met een beperking te betrekken en om anderzijds de doorsneebeleving van het pure kijken te doorbreken.

Finalist: Dienst Cultuurparticipatie Stad Gent deed in samenwerking met Arck, Universiteit Hasselt uitgebreid onderzoek dat resulteert in het ontwikkelen van een multi-sensoriële tool. Het pakket zal later verder uitgerold worden met het inbedden van een educatief pakket i.s.m lokale partners.

Project: Bookey geeft de lezer op elk moment in het verhaal een zicht op waar hij precies zit in het verhaal, wat er met de personages aan de hand is, waar hij zich bevindt op de tijdslijn. Een middel om complexe verhalen op te volgen, het verhaal weer op te pikken en er zelfs terug bij betrokken worden. Op termijn kan het een boek ook de dynamiek van een game of dvd-serie geven.

Finalist: Bastiaan Deblieck is gepassioneerd door boeken, verhalen en technologie. Een master in de germaanse filologie en meer dan 25 jaar ervaring in de software industrie combineert hij graag om nieuwe ideeën te lanceren.

 

Share this viaTweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Facebook0Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Share on Google+0Email this to someone